Bomen kappen en snoeien

Grotendeels verantwoordelijk voor het ontstaan van het bedrijf en nu nog steeds van toepassing is de volgende gedachte: Boven de windkracht 5 ga ik niet de boom in, maar lekker surfen.
Het is nog steeds van toepassing  maar inmiddels meer vanwege de veiligheid, zonder wind is het al gevaarlijk genoeg, laat staan als de boom enorm heen en weer staat te slingeren.

Sinds ik mijn eerste boom omzaagde als 12 jarige jongen als vrijwilliger bij het IVN ( reeuwijkse plassen onderhoud) is er een hoop verandert in de werk wijze.
Up to date en top materiaal maken het werk veiliger en makkelijker. Voor het kappen heb ik een fijne en veilige werkwijze ontwikkeld om alles alleen te kunnen te doen en dus meestal goedkoper dan als er twee of drie man komen.  Andere technieken die hulp vereisen gebruik ik alleen als het echt nodig is, zoals alles afvangen of een tak weg  trekken.

Snoeien vereist veel meer kennis van bomen dan het kappen. Sommige soorten zijn makkelijk om te snoeien en sommige heel moeilijk. Een wilg is bijvoorbeeld makkelijk en een berk moeilijk, wat wel bewezen door de vele misvormde berken in de tuinen en de toch vaak mooie knotwilgen.
Ik beschik over de een uitgebreide basis kennis voor het snoeien van de bomen maar weet nog niet alles, dus is hele specifieke snoei vereist dan verdiep ik mij erin en breid ik meteen mijn kennis uit.
Ik ga in ieder geval niet doen alsof ik het wel weet en Latijnse benamingen gebruiken.
Dat zelfde geldt voor ziektes, alleen is dat  nog ingewikkelder.

Heeft u een vraag over snoeien, ziektes of heeft u een klus, neem dan contact met mij op. Ik help u graag.